Ce sa aleg? Usa garaj rulou sau sectionala?

Usa sectionala sau rulou la garaj? Care e mai buna?

Rezidential • mai 11, 2020 • PATICLIC

La alegerea unei usi de garaj, multi clienti doresc sa stie un singur lucru: care este cea mai buna alegere, usa garaj rulou sau sectionala?

Evident, depinde mult de deschiderea structurala si dimensiunile interne, precum si de preferinta ta pentru culoare, functionare electrica si multi alti factori. Dar, daca am da un raspuns rapid, am spune ca usa sectionala bifeaza mai multe avantaje decat usa rulou.

Prioritatile tale ar putea costa in cat de atractiva este noua usa, in special daca garajul este inclus in arhitectura casei, cum poate imbunatati eficienta energetica sau cat de probabil este sa reziste la o incercare de intrare? Avand in vedere ceea ce doresti iti va fi mai usor sa iei o decizie cu privire la stil si design.

In acest articol, vom analiza principalele diferente dintre cele doua modele: usi garaj rulou si usi garaj sectionale, pentru a vedea cum se compara.

Mecanisme

Mecanismele usilor de garaj, rulou si sectionale, beneficiaza de deschidere verticala, lucru foarte util pentru spatiile stranse.

Diferenta consta in modul in care se deschid.

Usile tip rulou pentru garaj se strang, roluiesc intr-o caseta montata in partea superioara a usii, atunci cand se deschid, in timp ce, usile sectionale culiseaza catre inapoi pe sinele montate pe tavanul garajului.

Diferenta de mecanism influenteaza cantitatea de spatiu din garaj necesar pentru instalare, ceea ce iti poate afecta decizia. Daca ai un tavan scazut in garaj, usa rulou poate fi o optiune mai atractiva.

Marimea

Atat usa sectionala sau rulou, functioneaza foarte bine pentru un garaj standard. Cu toate acestea, daca ai nevoie de o usa pentru un garaj dublu, o usa sectionala ar fi o alegere mai buna. Usile rulou au o latime maxima de aproximativ 5-6 metri, in timp ce usile sectionale pot ajunge pana la 8 metri latime.

Design

Aspectul usilor de garaj este un factor important pentru multi, mai ales daca garajul este atasat de casa si este clar vizibil din strada.

Atunci cand alegi o usa de garaj, este de inteles ca vei dori ca acesta sa completeze casa. Pentru a facilita acest lucru, exista o gama larga de culori si finisaje disponibile.

In ceea ce priveste proiectarea, usile rulou nu difera prea mult, deoarece mecanismul lor de rulare presupune sipci orizontale subtiri. Are doar un singur design – linii orizontale, lamele, singurele optiuni fiind finisajele de suprafata, de culoare si diferente foarte subtile in perdeaua de lamele utilizate.

In schimb, usile sectionale au la dispozitie mai multe optiuni de personalizare, fiind posibile diferite modele de panouri si efecte, precum si o gama coloristica variata. Toate aceste optiuni vor crea un aspect foarte diferit si iti ofera sansa de ati personaliza cu adevarat usa pentru a se potrivi stilului arhitectural.

Ele pot fi chiar concepute pentru a se potrivi cu usa din fata casei pentru un aspect coordonat.

Ferestrele usilor de garaj sunt o alta alegere a designului de luat in considerare.

Usile rulou pot fi echipate doar cu lamele cu gemulete pentru a oferi o sursa de iluminat natural in interiorul garajului sau cu grile de ventilatie, pentru a asigura o flux constant de aer proaspat.

Ferestrele de sticla de diferite forme, geamuri si stiluri sunt posibile doar pentru usile sectionale.

Usa garaj rulou sau sectionala?

Cea mai buna alegere depinde de ceea ce cauti la o usa de garaj. Pentru economisirea spatiului, o usa rulou poate fi alegerea ideala. In mod alternativ, pentru un garaj mai mare, mai multe optiuni de proiectare si proprietati izolatoare, o usa sectionala ar satisface nevoile tale.

Suntem furnizori si instalatori cu experienta. Pentru sfaturi, intrebari contacteaza-ne.