Usi cu protectie antiincendiu. Beneficiile instalarii

Usi cu protectie antiincendiu

Industrial • octombrie 22, 2018 • PATICLIC

Capacitatea de a crea si de a controla focul a fost una dintre cele mai mari realizari ale omenirii. Desi, a fost, de asemenea, o sursa permanenta de distrugere si ranire in decursul timpului.

Si asta, de cand tehnologia de producere a focului a fost dezvoltata pentru prima data.

Fiintele umane, care au invatat potentialul rau posedat de flacari si fum, au descoperit modalitati de a impiedica raspandirea incendiilor neintentionate, minimizand astfel capacitatea lor distructiva.

Usile si ferestrele normale utilizate in casele rezidentiale si cladirile comerciale sunt in mod obisnuit fabricate din lemn, plastic sau alte materiale usoare si nu sunt capabile sa reziste la temperaturi extreme in caz de urgenta.

Ai nevoie de usi realizate din materiale speciale care intarzie raspandirea focului, a fumului dintr-o parte a cladirii in alte parti.

Rolul usilor rezistente la foc este atat de bine definit in transformarea catre adevarate bariere in calea focului.

Instalarea unei usi cu protectie la foc in cladiri, spre exemplu, impiedica aparitia unor incendii accidentale. Impiedica trecerea fumului si permite oamenilor sa scape din cladire.

Cum functioneaza aceste usi cu protectie antiincendiu?

Usile cu protectie antiincendiu, concepute pentru a capta flacarile si fumul in timp ce permite ocupantilor posibilitatea de a scapa, sunt instalate in cladiri cu scopul de a controla si mentine incendiile neintentionate in zonele afectate.

Acest tip de sistem pasiv de protectie impotriva incendiilor este construit din materiale care sunt capabile sa reziste flacarilor si caldurii, precum si sa opreasca fumul de la disiparea de la un spatiu al cladirii in altul.

Mecanismele de inchidere permit ca usile antiincendiu, odata deschise, sa se inchida pentru a minimiza timpul de expunere in timpul procedurilor de evacuare care ar putea permite o raspandire a incendiului in alte zone ale cladirii.

Usile cu rezistenta la foc trebuie sa faca parte integranta din planul tau de protectie impotriva incendiilor. Sunt extrem de eficiente in protejarea vietii angajatilor tai, a echipamentelor de birou si a integritatii structurale a cladirii.

Materiale

Usile tipice ignifuge, cum ar fi cele gasite in blocuri de apartamente sau turnuri de birouri, sunt construite din lemn si contin un panou de sticla rezistent la caldura, care este fortificat prin plasa de sarma.

Alte materiale din care sunt construite usile de incendiu includ aluminiu, otel, sticla armata la foc si vermiculit. Gipsul este uneori folosit ca material de umplere endotermic.

O etansare intumescenta acopera marginile panoului usii care se extinde atunci cand este expusa la temperaturi de 200 ° C sau mai mult. Impiedica intrarea fumului in compartimentul adiacent al cladirii.

Proprietatile rezistente la caldura si la fum, sunt doua avantaje reale oferite de usile antiincendiu. Protejeaza in primul rand cele doua cauze principale ale deceselor si vatamarilor in ceea ce priveste incendiile.