Automatizare batanta sau automatizare culisanta pentru porti?

Automatizare batanta sau automatizare culisanta pentru porti

Rezidential • noiembrie 5, 2018 • PATICLIC

Ar fi mai bine un kit pentru porti cu automatizare batanta sau un kit cu automatizare culisanta? Si DA, este o dilema ce apare atunci cand ne gandim serios la un sistem de automatizare pentru porti.

Dar, inainte de a aprofunda dilema, sa vorbin despre ambele sisteme de automatizare.

S-ar putea sa ai deja o idee generala despre tipul / stilul portilor automate pe care doresti sa-l alegi, dar merita sa citesti depre diferitele tipuri de sisteme de porti disponibile. Precum si despre diferitele tipuri de materiale si controale de acces din care poti alege.

Diferenta dintre portile liniare si batante este adesea un subiect care determina un pic de confuzie atunci cand se ia decizia de cumparare. Intelegerea acestor diferente te ajuta sa decizi ce optiune este cea mai potrivita pentru tine, atat ca aspect dar si ca siguranta.

Sunt prezentate diferite scenarii care sunt bazate pe situatii reale si intrebari adresate de clientii nostri.

Solutiile oferite i-au ajutat sa se decida asupra unei specificatii a sistemului de poarta care indeplinea cerintele si nevoile in ceea ce priveste utilizarea sigura a vehiculelor, atractia designului estetic si controlul adecvat al accesului in termeni de securitate si confort.

Porti automate – Un lux … sau un confort modern?

Nu cu multi ani in urma, portile automate erau considerate un articol de lux, accesibile doar celor cu un venit peste mediu. Timpurile s-au schimbat si in industria portilor automate.

Automatizare poarta batanta

Tehnologia si electronica au devenit parte din viata noastra de zi cu zi, iar securitatea a devenit o preocupare majora. Oamenii se uita la toate optiunile diponibile pentru a-si proteja efectiv casele si familia. Un sistem de porti cu automatizare batanta sau culisanta ofera o solutie practica. Imbunatateste aspectul oricarei proprietati si ofera o comoditate de care toti ne putem bucura.

Totusi, un sistem automat pentru porti presupune o investitie considerabila si exista multe intrebari care asteapta un raspuns.

Despre recomandarea tipului de poarta pe care ar trebui sa o alegi, luam in considerare locatia spatiului de acces. Exista spatiu suficient pentru a permite portii sa se deschida spre interior sau chiar complet pe o parte? Apoi, cat de mare este deschiderea – portile liniare sunt mai potrivite pentru zonele mai largi. In cazurile in care ambele optiuni sunt o posibilitate, decizia se reduce la pret si preferinta.

Porti cu automatizare batanta sau culisanta?

In primul rand, amenajarea locatiei si spatiul pe care il ai in curte vor conditiona destul de mult alegerea sistemului de automatizare a portilor. Fie cel cu alunecare pe sina (culisare), fie cel cu balamale laterale (batante).

In cazul in care exista o inclinatie in sus, spre casa, acest lucru ar impiedica instalarea unor porti batante, cu balamale laterale care se deschid spre interior. Prin urmare, o poarta culisanta ar fi optiunea practica. Aceste porti sunt perfecte pentru caile de acces abrupte.

Automatizare poarta culisanta

Sistemul cu porti liniare ocupa mai putin spatiu in timpul functionarii si ofera un acces complet la drum chiar daca se afla sub un unghi. Indiferent de optiunea disponibila pentru locatia ta, este important sa tinem cont si de greutatea portilor. In functie de aceste criterii se recomanda o automatizare cu o putere mai mare sau mai mica

Daca poarta e liniara, recomandam mai multa grija la utilizare, sina de jos trebuie mentinuta in permanenta curata, sa nu fie blocata de zapada, praf sau reziduuri. In caz contrar este impiedicata functionarea corecta a automatizarii si pot aparea probleme in timp.

Pentru confort, siguranta si fiabilitate in utilizare, iti propunem automatizari Sommer, fabricate in Germania cu respectarea normelor si reglementarilor CE in domeniu.

Ce stil de porti se va potrivi atat cu proprietatea ta cat si cu cerintele personale?

Care sunt prioritatile tale principale?

Daca alegi confidentialitatea, atunci probabil ca vei alege o poarta plina. Pentru un efect rustic, ia in considerare gama de cherestea cu mai multe bare. Portile din lemn vor avea nevoie de un tratament regulat, desi sunt foarte eficiente si placute intr-adevar.

Daca esteticul dicteaza, uita-te la porti cu ornamentate din fier forjat.

In concluzie, aici sunt principalele diferente de porti liniare si batante:

Porti batante cu automatizare

  • Proiectate sa se deschida fie in interior, fie in exterior.
  • Au doua operatoare controlate de la distanta conectate fiecare la cate o parta. Acest lucru asigura o functionare uniforma a deschiderii.
  • Are mai putine parti in miscare
  • Sunt mai sigure in multe privinte
  • Foarte silentioase

Porti culisante cu automatizare

  • Foarte elegante si economice ca spatiu de ocupare
  • In cazul in care nu exista suficient spatiu pentru ca poarta culisanta sa se retraga intr-o directie, sunt disponibile si actionari cu doua glisoare.

Paticlic SRL comercializeaza si instaleaza kituri automatizari porti liniare sau basculante cu o gama larga de optiuni disponibile. De la motoare de calitate, diverse accesorii si sisteme cu fotocelule pentru o protectie suplimentara. Suntem calificati iar personalul nostru prietenos asteapta sa te asiste cu toate informatiile necesare pentru o instalare reusita. Contacteza compania noastra pentru orice sfat sau intrebare pe site-ul nostru sau telefon 0744-226.329.