Marchize retractabile si atra de a trai in aer liber

Marchize retractabile

Rezidential • februarie 4, 2020 • PATICLIC

Deosebitele marchize retractabile mai sunt cunoscute si sub numele de copertine retractabile sau copertine parasolare.

Folosite ca o protectie impotriva razelor de soare, elegantele marchize retractabile mai au si un rol decorativ, personalizand cladirile pe care se monteaza.

Terasa devine, astfel, un spatiu de locuit pentru tine si familia ta.

Ce este o marchiza retractabila de terasa?

Avand ca rol principal protectia terasei tale impotriva razelor solare si a vantului puternic, o marchiza retractabila, este un acoperis prins intr-o armatura de fier. Se aseaza deasupra intrarii principale a unei case sau deasupra locului unde se poate servi masa pe o terasa.

O marchiza are rolul de parasolar, dar si de paravan care te ajuta sa iti desfasori activitatile pe terasa, chiar si in conditii meteo nefavorabile.

Pentru mai mult confort, in locul unei marchize retractabile, actionate manual, te invitam sa alegi modele actionate cu motor. Pozitia acestora poate fi reglata atat cu ajutorul unei telecomenzi, cat si cu ajutorulor senzorilor de temperatura, vant sau precipitatii.

Gratie accesoriilor moderne terasa devine locuibila de la inceputul primaverii pana toamna tarziu. Indiferent de anotimp, noile marchize retractabile automate ofera protectie impotriva vantului, ploii si rdiatiilor UV.

Astfel, marchizele motorizate iti permite sa petreci mai mult timp pe terasa. Acestea sunt dotate cu telecomanda, senzor de vreme, de incalzire si de iluminare. Indiferent de anotimp, sistemul tau de marchize imbunatateste confortul.

O gama larga de tesaturi si culori ofera o varietate de aplicatii pentru umbrirea zonelor recreative, spatiile din fata sau vitrinele magazinelor stradale. In stare pliata nu interfereaza cu aspectul exterior. Conform modelului, se poate alege materialul care sa protejeze de efectele meteorologice nefavorabile.

Solutii potrivite pentru umbrirea balcoanelor si teraselor.

Cand te gandesti la lunile de vara, te gandesti la soare, la timpul petrecut impreuna cu familia si prietenii, privind copii cum se joaca si se bucura de natura. Cum sa profiti la maxim fara disconfortul soarelui fierbinte de vara si cum poti controla starea vremii prin realizarea unei „camere in aer liber” vei afla in cele ce urmeaza.

Cu un interes si o popularitate intr-o continua crestere, copertinele pentru terase creeaza un loc minunat pentru petrecerea timpului in conditii de siguranta. Adauga frumusete locuintei, maximizeaza spatiul util vietii in aer liber si pot fi personalizate incat sa exprime creativitatea fiecarui proprietar.

Combinate cu elemente de decor cum ar fi: mobilier, plante, lumini exterioare, reprezinta intruchiparea frumusetii, performantei si fiabilitatii.

Inspirate din natura, asigura un echilibru perfect intre mediul natural si un design elegant. Iti permit sa creezi o zi perfecta, bucurandu-te de soare atunci cand doresti si umbra ori de cate ori ai nevoie.

Vei aprecia momentele de relaxare in aer liber mai mult decat oricand.

Modul in care sunt proiectate si instalate, nu impiedica avantajele ferestrelor cand te afli in interior. Din cauza naturii lor retractabile pot fi ascunse, astfel incat, atunci cand privesti afara vei regasi aceeasi priveliste perfecta, libera.

Exista insa multe alte avantaje la care nimeni nu se gandeste. Consumul de energie electrica, spre exemplu. O mare parte din caldura generata in interior pe timp de vara se datoreaza razelor solare ce patrund prin usi transparente si ferestre. Acesta este motivul principal pentru care cladirile au nevoie de aparate de aer conditionat sau ventilatoare.

Un studiu realizat de Societatea Americana de Incalzire si Aer Conditionat a dovedit ca o marchiza aplicata pe fereastra poate reduce temperatura interioara cu pana la 12° C și acumularea de caldura de 55-65% in cazul expunerii sudice si 72-77 % pentru vest.

Transformarea nu e vizibila doar in afara locuintei. O marchiza extinsa reduce razele de soare, previne deteriorarea mobilierului, draperiilor si micoreaza consumul de energie electrica folosit la racirea aerului. Reduce temperat in interiorul casei cu 32%-48%.

Performanta termica pentru marchize retractabile

Marchizele retractabile pot afecta performanta termica in doua moduri: reducerea aportului de caldura solara in timpul perioadelor cand racirea este necesara si permit acumularea de caldura solara in timpul perioadelor cand incalzirea este necesara.

In mod ideal, sunt configurate si plasate pe baza analizei de energie pentru a optimiza performanta de umbrire pe tot parcursul anului. Configuratia personalizata este comuna atat pentru cladiri comerciale, dar si cele rezidentiale.

Pot fi mentinute in totalitate sau partial retrase, pentru a permite lumina solare benefica in casa in anotimpurile mai reci, si extinse atunci cand castigul de caldura solara cauzeaza supraincalzirea interioară sau nevoia de aer conditionat.

Adaugarea unei marchize retractabile este o alegere usoara pentru orice casa. Umbra suplimentara, intimitate, protectie impotriva intemperiilor si razelor UV, precum și capacitatea de a fi personalizate pentru a se potrivi cu orice ocazie, sunt doar beneficiile imediate.

In cazul in care esti interesat de achizitia unui sistem de umbrire pentru casa contacteaza-ne azi. Raspundem cu placere la orice intrebari cu privire la copertinele retractabile si putem incepe explorarea optiunilor chiar acum!