Cum pregatesti usa de garaj pentru iarna? Sfaturi proactive

Cum sa iti pregatesti usa de la garaj pentru iarna

Rezidential • septembrie 19, 2019 • PATICLIC

In sfarsit, dupa o vara calda si uscata, toamna a sosit si este timpul sa te bucuri de acest sezon frumos.

Alaturi de toate lucrurile distractive despre toamna, este o perioada importanta a anului pentru proprietarii de case. Este momentul sa finalizezi proiectele care au fost demarate peste vara si este momentul sa-ti pregatesti casa pentru iarna. Lista este lunga si, in functie de locul in care locuiesti, poate implica diverse actiuni.

Exista un proiect de pregatire pentru iarna pe care multi proprietari il trec cu vederea. Daca locuiesti intr-un loc unde iernile sunt grele, vrei sa te asiguri ca usa de garaj este pregatita pentru iarna. Acum e momentul potrivit! Mai mult decat atat, a repara o usa de garaj in lunile reci de iarna este ultimul lucru de care vrei sa te ocupi.

Cea mai mare componenta in miscare, usa de garaj, este utilizata zilnic in toate anotimpurile. Ca sa mentinem o buna functionare in anii urmatori, este foarte important sa efectuezi lucrarile de ingrijire si intretinere preventiva. Conditiile de iarna sunt grele, asa ca am compilat cateva sfaturi proactive pentru a monitoriza indicatorii de intretinere necesari si pentru a va pregati usa garajului pentru conditiile severe de sezon.

Cum iti pregatesti usa de la garaj pentru iarna?

Inspecteaza usa atent

In primul rand, efectueaza o inspectie amanuntita a usii garajului inainte de a incepe reparatiile sau modificarile.

Incepi pur si simplu stand afara si urmarind cateva ori usa cum se ridica si coboara. Asculta sunetele pe care le face. Este important sa urmaresti orice miscare neobisnuita sau sa asculti sunete neobisnuite, deoarece poate fi primul semn ca ceva nu functioneaza asa cum trebuie. Noteaza locatia in care vezi sau auzi ceva neobisnuit, astfel incat sa poti investiga in continuare.

Este relativ simplu pentru oricine sa observe si sa-si inspecteze usa garajului. Cu toate acestea, poate fi si un moment bun pentru a apela un profesionist pentru sa inspecteze usa. Daca suspectezi o problema, un profesionist te poate sfatui cu privire la cea mai buna modalitate de a repara si de a avea grija sa functioneze cum trebuie.

Unge toate piesele mobile

Cu atat de multe piese in miscare – multe dintre ele din metal – este necesara o lubrifiere adecvata pentru a mentine totul in miscare fara probleme. Ungerea pieselor chiar inainte de iarna postreaza o functionare buna in lunile reci.

Vremea rece si umiditatea pot face ca rolele, sinele, arcurile si balamalele usii de garaj sa se lipeasca si pot impiedica deschiderea si inchiderea garajului cu usurinta. Un lubrifiant non-silicon conceput pentru usi de garaj este ideal. Inveleste uniform toate piesele mobile ale usii si sterge apoi excesul de lubrifiant pentru a nu se scurge pe podea.

Testeaza echilibrul usii

O usa de garaj care nu este echilibrata poate forta nejustificat deschizatorul, ceea ce inseamna ca este posibil sa nu functioneze asa cum ar trebui.

Pentru a verifica echilibrul deconecteaza usa de la sistemul automat si deschide-o manual de cateva ori pentru a te asigura ca nu exista nimic care sa blocheze sinele. Apoi, opreste usa la jumatate si urmareste ce se intampla. Daca se prabuseate rapid sau se deruleaza, poate fi un semn ca nu este echilibrata. Usile dezechilibrate cad in mod obisnuit din cauza unei pierderi de tensiune in arcuri.

Reglarea arcurilor de torsiune poate fi foarte periculoasa, asa ca este mai bine sa apelezi la un tehnician calificat pentru a face orice modificari.

Pastreaza senzorii curati si feriti de resturi

Usile de garaj de astazi sunt proiectate cu caracteristici de siguranta pentru a le feri de inchiderea (prinderea) obiectelor sub ele. O modalitate excelenta de prevenire. Insa, aceste caracteristici de siguranta nu functioneaza eficient daca senzorii sunt murdari sau blocati. Chiar si lucruri precum mormane de frunze pot impiedica senzorii sa functioneze corect. Fi vigilent cu privire la pastrarea prafului si a murdariei departe de lentilele senzorilor fotocelelor, precum si pastrarea frunzelor, a zapezii si a altor resturi departe de baza usii.

Cand vine vorba de intretinere, iarna nu este singura data cand ar trebui sa acorzi atentie portii de garaj. Pe langa inspectarea si lubrifierea acestia in fiecare an, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a te asigura ca usa garajului este pe deplin functionala in lunile de iarna.

Nu trebuie sa astepti pana cand temperaturile incep sa scada, toamna este un moment excelent pentru a oferi usii garajului ceva din atentia pe care o merita. Consacrand cateva ore unor lucrari de intretinere si reparatii de baza, poti mentine o calitate optima in functionare pe toată durata iernii – indiferent cata de brutala va fi vremea.

Uneori, intretinerea va necesita mai mult decat putin ulei sau o ajustare rapida. Iti recomandam cu tarie sa investesti intr-o noua usa de garaj daca cea actuala este veche si nu prezinta caracteristici de siguranta in exploatare. Poate parea o mare cheltuiala, dar este vital sa protejati pe voi si pe cei dragi de pericolele pe care le poate prezenta o usa defecta.