Rezidential • decembrie 11, 2022 • PATICLIC
Sa discutam despre avantajele si dezavantajele aluminiului. Pana la finalul acestui articol, vei dobandi o multime de cunostinte bune despre garduri si porti din aluminiu, iar acest lucru iti va restrange optiunile. Vei castiga increderea necesara care te va ajuta la luarea deciziilor ulterioare mai usor.
Sa fiu sincer: sunt un mare sustinator al aluminiului, deci, ma inclin in aceasta directie. Dar, nu ma inclin atat de mult incat sa cad! Pot fi obiectiv in alegerea materialului de gard si voi face tot posibilul sa-mi reduc entuziasmul pentru aluminiu.
Nota: pentru o citire mai usoara, voi folosi adesea cuvantul „imprejmuire” ca un termen cuprinzator pentru ce insemna „porti si garduri”.
Imprejmuirile din aluminiu sunt printre cele mai noi produse de pe piata, dar au devenit rapid cele mai populare. Astazi vom prezenta cateva dintre avantajele si dezavantajele portilor si gardurilor din aluminiu pentru a te ajuta sa intelegi daca acest produs este cea mai buna optiune pentru tine si casa ta.
Sa incepem corect, cu evaluarea principalelor aspece de care trebuie tinut cont, aspecte care includ: rezistenta, durabilitate, intretinere, greutate, costul si aspectul estetic.
Desi fierul forjat are propriile sale avantaje estetice si de durabilitate, aluminiul ofera un echilibru excelent intre functionalitate si estetica, fiind o optiune foarte practica si versatila pentru multe aplicatii.
Aluminiul este cel mai lipsit de griji material de gard disponibil. Spre deosebire de lemn, nu necesita revopsire la fiecare cativa ani, nu poate putrezi si nu este infestat cu daunatori. Aluminiul nu este susceptibil la rugina, cum ar fi fierul forjat, asa ca nu-ti face griji, nu se deterioreaza la apa. In plus, gardul din aluminiu este incredibil de usor de curatat, avand nevoie doar de o clatire rapida cu un furtun sau niste sapun si apa calda pentru o curatare mai intensiva.
Retine ca exista o gama larga de costuri pentru garduri si porti din orice material.
La aluminiu, principalele variatii de pret sunt legate de grosimea aluminiului, cantitatea de aluminiu utilizata, cantitatea de personalizare si calitatea finisajului. La gardurile din lemn, variatiile de pret sunt influentate de speciile de lemn, de calitatea lemnului, de cantitatea de lemn folosita si de calitatea finisajului.
Pretul gardurilor din otel (cunoscut si comercializat in mod popular ca si „gard de fier forjat”) este influentat in primul rand de cantitatea de otel utilizata in fabricatie si de finisaj. Otelul, chiar si de cea mai inalta calitate, va rugini daca nu este finisat bine si retusat sau revopsit des.
Aluminiul este cel mai rentabil material in ceea ce priveste optiunile metalice, fiind mult mai ieftin decat otelul si multe dintre soiurile de lemn. Din punct de vedere al costurilor, numai gardurile realizate din lemnul mai putin costisitor pot concura, dar orice avantaj de pret dispare atunci cand se iau in considerare costurile de intretinere continua, chiar si pe o perioada de doar cativa ani.
Aluminiul are aproximativ o treime din greutatea otelului, ceea ce inseamna ca piesele pot fi facute mai groase si mai rezistente, reducand in acelasi timp greutatea. In functie de aliajul si tehnica de prelucrare utilizata, aluminiul poate fi forjat pentru a fi la fel de puternic, daca nu mai puternic decat otelul.
Cum te avantajeaza acest lucru?
Imprejmuirile din aluminiu sunt in general cele mai usor s mai simplu de realizat datorita greutatii reduse a materialului. Lucratorii instaleaza garduri din aluminiu mai repede decat garduri din lemn sau otel, instalatorilor, mai putin experimentati, le este mult mai usor sa lucreze cu aluminiu.
Ai o proprietate in panta? Atunci aluminiul este cel mai bun material. Exista stiluri care sunt utile in special pe proprietatile inclinate, unde inclinatia gardului poate fi ajustata pentru a da un aspect placut vizual.
Aluminiul este extrem de durabil si nu necesita intretinere, iar panourile sunt fabricate din componente reciclate, permitandu-ne sa avem un impact mai curat asupra planetei. In general, imprejmuirile cu garduri moderne se potrivesc oricarei case sau nevoi.
Aluminiul nu este nici cel mai scump gard, nici cel mai putin costisitor. Se poate spune ca exista „costuri initiale” mai mari daca le comparam cu alternativele cu cel mai mic cost.
Gardul din aluminiu vs. gardul din lemn d.p.d.v. al rezistentei si intretinerii. Pentru lemn vor fi cheltuiti bani si timp pentru intretinere. Pentru a obtine o durata de viata mai lunga a lemnului, va trebui sa-l tratezi si sa-l vopsesti. In plus, este necesar un tratament periodic, o data sau de doua ori pe an, in functie de clima. Cel mai bun lucru pe care il poti face cu gardul din lemn este sa pastrezi apa departe de el, apoi, vopseste-l din nou in fiecare an.
Intretinerea nu este o problema cu aluminiu. Chiar daca este deteriorat in mod deliberat sau accidental, gardul din aluminiu poate dura toata viata.
Daca esti strans cu banii si esti ingrijorat de securitatea locuintei, cred ca, de multe ori este bine sa ingradesti proprietatea cat mai bine cu garduri de calitate superioara si intretinere redusa.
Instalarea gardului de aluminiu nu este deloc dificila, dar, necesita o anumita experienta si cunostinte tehnice daca vrei un rezultat final de calitate. Aspecte importante legate de instalarea gardului de aluminiu:
Desi nu este un proces extrem de complicat, este recomandat sa apelezi la profesionisti. Se instaleaza corect si eviti eventualele probleme pe termen lung. Daca preferi sa faci instalarea pe cont propriu, oferim suport tehnic si ghiduri detaliate pentru a te ajuta pe parcursul procesului.