Sisteme de andocare industriale, sigure si performante

Sisteme de andocare

Industrial • noiembrie 24, 2018 • PATICLIC

PATICLIC SRL ofera o gama completa de sisteme de andocare: rampe de egalizare din otel sau aluminiu, cu actionare manuala sau electro-hidraulica, burdufuri de etansare, simple sau gonflabile.

Tehnica de incarcare, ofera siguranta si eficienta de care ai nevoie pentru intrarile in garaje sau pentru halele industriale. Impiedica formarea curentilor de aer si permite descarcarea vehiculelor in conditii de igiena. Punem la dispozitia clientilor nostri sisteme de andocare, in special rampe si burdufuri retractabile si izotermice.

Ce sunt sistemele de andocare?

Daca lucrezi in distributie si logistica, atunci, probabil ca ai intalnit cateva sisteme de andocare. Segmentul de sisteme de andocare are o constructie din obturator termic (burduf), rampa de egalizare (nivelare) si usa sectionala. Un nivel de ajustare a puntii genereaza comunicarea dintre un vehicul si un port pentru a asigura o incarcare si o descarcare usoara si sigura.

Destul de simplu, se formeaza o punte intre doc si camion care sa poata compensa miscarea sus-jos a remorcii in timpul incarcarii si descarcarii.

Burdufurile din cauciuc sunt excelente pentru a pastra o etansare buna si continua pe toata durata incarcarii camioanelor impotiva conditiilor improprii de mediu. Cortina este executata din cauciuc negru, grosime de 4 mm, cu o consistenta de 700 gr/mp. Ii confera o durabilitate in timp si o rezistenta la uzura ridicata.

Sistemele de andocare trebuie sa suporte sarcini extrem de mari, sa deserveasca o gama larga de inaltimi ale camioanelor si sa compenseze camioanele inclinate.

Care sunt beneficiile?

Un nivel de ajustare permite tranzitia usoara a marfurilor intre un compartiment si un vehicul, pastrand stocul si personalul protejat de vatamari. Sunt proiectate sa reziste la loviturile si socurile procesului de incarcare zilnica, astfel incat sa poti avea incredere ca au o durata lunga de viata. De la solutii de andocare manuale pana la platformele automate de andocare, poti personaliza solutia pentru a se potrivi nevoilor tale.

De ce conteaza?

Locul de incarcare poate fi unul dintre cele mai importante domenii ale afacerii tale. Este locul in care afacerea ta primeste si distribuie produse sau materiale, iar activitatile de incarcare / descarcare, cel mai probabil, sunt parte integranta din operatiunile companiei.

Deoarece este imposibil ca docul sa se potriveasca cu inaltimea fiecarui camion din zona de incarcare este necesar un sistem. O punte permanenta care amortizeaza decalajul dintre camion si podeaua depozitului. Un decalaj intre doc si camion poate face greoaie si periculoasa activitate de incarcare / descarcare.

Rampe hidraulice incarcare / descarcare

Fiind una dintre cele mai aglomerate si mai periculoase zone, cu incarcaturi grele, vehicule si angajati care se deplaseaza si lucreaza pentru a-si indeplini sarcinile, este esential ca sistemele de inchideri industriale sa aiba echipamentul si protocoalele potrivite pentru a minimiza riscurile de accidentari.

Sisteme de andocare cu posibilitati nelimitate

Sistemele de docare pot fi personalizate si adaptate nevoilor specifice ale clientului. Niciun proiect nu este prea mare sau prea mic, deoarece oferim sisteme de inchideri industriale pentru centre de distributie mari, depozite mici cu un singur compartiment de incarcare, remorci dublu sau vehicule standard. Va putem sfatui si furniza echipamentele necesare pentru proiecte noi sau de renovare.

Avem o solutie pentru majoritatea aplicatiilor. Portofoliul nostru cuprinzator de produse si gama de optiuni sunt concepute pentru a imbunatati usurinta in utilizare, siguranta si integrarea cu alte produse sau sisteme asociate de obicei cu activitatea de incarcare.

De peste 10 de ani oferim produse si solutii pentru toate sectoarele de piata, logistica, manipularea materialelor, depozitare, productie alimentara, depozitare frigorifica, transport, constructii etc.

Platformele de andocare sunt disponibile in variante hidraulice, inclusiv buza extensibila sau telescopica, intr-o gama variata de dimensiuni sau capacitati. Selectand optiunile care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, poti obtine economii considerabile de capital prin imbunatatirea eficientei, calitatii si fiabilitatii ridicate, precum si siguranta sistemului de andocare.

Cum eviti deteriorarea platformei de andocare

Platformele de andocare te ajuta sa cresti productivitatea si sa imbunatatesti siguranta. Proiectate pentru zonele cu trafic ridicat si o schimbare rapida a marfurilor si vehiculelor, sistemele de andocare sunt predispuse la cateva defecte. Pentru a minimiza daunele, iata trei sfaturi utile pentru a creste siguranta si pentru a reduce interventiile de service la platforma de andocare.

Antrenati-va personalul

Una dintre cele mai frecvente cauze ale pagubelor la docking-uri este functionarea incorecta sau operarea de catre personalul neinstruit. Toti operatorii de platforma trebuie sa beneficieze de instruire adecvata si instructiuni clare de operare.

Masuri suplimentare

Deteriorarea poate aparea, de asemenea, daca vehiculele se aseaza intr-un unghi, sau daca frana de parcare a vehiculului este activata imediat dupa contactul cu tamponul.

Pentru a evita deteriorarea cauzata de aceste erori de conducere obisnuite, se recomanda un tampon de andocare mai mare, dungi de parcare sau masuri suplimentare de siguranta cum ar fi o bara de protecție pentru incarcare.

Service regulat

Si pentru a te asigura ca aceste sisteme de andocare sunt intotdeauna in siguranta si la capacitate maxima de functionare, nu uita sa programezi sedinte regulate de service. Astfel incat sa poti asigura procese sigure in orice moment.

Vizitele regulate de la tehnicienii de service specialisti te asigura ca platforma de andocare continua sa furnizeze performante fiabile si de inalta calitate pe tot parcursul ciclului de viata. Si astfel poti avea incredere ca functioneaza in siguranta si eficient.

Componentele sistemelor de andocare necesita verificari regulate inainte de aparitia oricaror probleme, cum ar fi ruperea furtunurilor pentru sistemele hidraulice. Nerespectarea pune in pericol siguranta procesului de incarcare si descarcare. Daca nu functioneaza corect, probabilitatea de deteriorare a bunurilor sau a echipamentului si chiar a vatamarii personalului creste dramatic.

Interventiile de service vor contribui la prelungirea duratei de viata a platformei de andocare.